Затвори сърцето на Париж! Драмата е голяма

Безредиците и хаосът вече са огромни

Затвори сърцето на Париж! Драмата е голяма | StandartNews.com

Близо две седмици след като френският президент прокара спорната пенсионна реформа, недоволството на французите не стихва.

Днес е 10-ият ден на национален протест. Към него се присъединиха ученици и учители. За да се избегнат безредици, бяха мобилизирани рекорден брой полицаи - 13 000.

Противниците на реформата казват, че тя е несправедлива за хората с ниски доходи и тези, които извършват физически изтощителна работа. Французите отказват да приемат увеличаването на пенсионната възраст. Според реформата, тя се вдига от 62 на 64 години, предава БНТ.

Гневът е насочен и срещу увеличаване на трудовия стаж за получаване на пълна пенсия. Той скача от 41-на години и половина на 43 години.

8000 тона боклуци по улиците и огромна вълна от недоволство! Така изглежда Париж. Вече 10 седмици гневът срещу пенсионата реформа владее френската столица и цялата страна.

Протестиращи окупираха Гар дьо Лион в столицата. Заради стачката Айфеловата кула днес е затворена.Подобна е атмосферата в цялата страна. Блокирани са магистрали. Нарушен е графикът на полетите, влаковете и автобусите.

Протестите продължават да намаляват производството на електроенергия. Само две от седемте френски рафинерии работят днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай