Застреляната в Капитолия е ветеран на ВВС

Те бе застреляна от полицията в САЩ

Застреляната в Капитолия е ветеран на ВВС | StandartNews.com

Жената, застреляна и убита от полицията в САЩ, след като привърженици на президента Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Капитолия, беше идентифицирана като Ашли Бабит, 35-годишна и ветеран на ВВС от Сан Диего, според Washington Post.

"През 14-годишната си служба във въоръжените сили на САЩ тя посещава далеч по-опасни места - имала е мисии в Афганистан, Ирак и Кувейт. Тя е от Сан Диего", каза съпругът й Тимъти Макенти в изявления.

"Изтръпнала съм. Опустошена съм. Никой не е уведомил сина ми за инцидента и разбрахме от телевизията", каза свекърва й Робин Бабит пред New York Post.

Нейният зет Джъстин Джаксън комевтира пред NBC 7, че е бил в контакт с полицията във Вашингтон, но не са му казали точно какво е довело до стрелбата.

"Ашли беше както лоялна, така и изключително страстна в това, в което вярва. Тя обичаше тази страна и с чест служи в нашите въоръжени сили. Моля, запазете семейството ми и уважавайте личния ми живот през това време", каза още Джаксън.

Бабит беше простреляна от американската полиция на Капитолия по-рано в сряда, когато тълпа от поддръжници на Тръмп се опита да пробие барикадирана врата в Капитолия.

Тя е хоспитализирана с огнестрелна рана и по-късно почина.

Членовете на семейството казват, че Бабит е ветеран, служил 14 години във ВВС.

Нейните публикации в социалните медии показаха, че тя е твърд поддръжник на Тръмп.

Стрелбата и фаталният инцидент се разследва от звеното за вътрешни работи в охраната на Капитолия, което отговаря за разследването на смъртни случаи с участието на техни служители.

Привърженик на Тръмп, който е бил свидетел на стрелбата, каза пред WUSA 9: "Редица полицаи и тайни служби казваха" върнете се, слезте, махнете се от пътя ". Тя не се вслуша в призива и докато ние се надпреварвахме да грабнем хората и да ги дръпнем назад, те я простреляха във врата и тя падна върху мен. Започна да говори "...добре е, готино е", а след това започна някак странно да се движи и кръвта излизаше от устата й, от врата й, от носа й..."

В деня преди протеста тя е написала в Twitter: "Нищо няма да ни спре .... те могат да опитат и опитват, но бурята е тук и тя се спуска върху DC за по-малко от 24 часа .... от тъмно на светло!"

Освен това наскоро тя е ретуитнала няколко про-Тръмп съобщения, включително видео от президента, призоваващо поддръжниците да се присъединят към марша във Вашингтон.

Полицията във Вашингтон, окръг Колумбия, заяви, че трима други са загинали по време на хаоса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай