Застреляха полуделия масов убиец в Тайланд

При нападението са загинали 25 души

Застреляха полуделия масов убиец в Тайланд | StandartNews.com

Специални части в Тайланд ликвидираха военния, нападнал хора в мола "Терминал 21 Корат" в град Накхон Рачасима, предаде Ройтерс, като цитира източници от полицията и въоръжените сили.

"Полицията уби нападателя, спаси осем заложници. Някои от тях са ранени", съобщиха източници, пожелали анонимност.

Информацията за ликвидирането на нападателя беше потвърдена от министъра на здравеопазването. Нападателят е бил убит в мола, където се укриваше.

По-рано представител на тайландската полиция съобщи, че той се крие в мазето на мола и се смята, че с него няма заложници. Силите за сигурност проверяваха дали в мола има останали мирни граждани.

При нападението са загинали 25 души, предаде ТАСС. По-рано беше съобщено за най-малко 21 жертви.

Нападателят е бил военнослужещ, който според полицията, бил разгневен във връзка със спор за земя. В социалните медии той отправил и неясни обвинения в корупция, предаде Ройтерс.

След като застреля няколко души на произволни места в града, включително военни в базата си, той нахлу в местен мол и откри огън с автоматично оръжие по клиентите.

В сайта на посолството на Русия в Тайланд се казва, че няма загинали и пострадали чужденци в търговския център, предаде ТАСС.

32-годишният ефрейтор първо застрелял своя командир и двама войници във военна база, след което избягал с автомобил.

По пътя стрелял безразборно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влязъл в търговски център и открил огън по клиентите.

Нападателят бе идентифициран като Джакрапант Тхома, който по-рано през деня написал в акаунта си във Фейсбук, че „Смъртта е неизбежна за всеки“ и пуснал снимка на маскиран мъж с оръжие, вероятно негова.

Войникът открил огън на няколко места в града, който се намира на над 250 км от столицата Банкок.

Говорител на военното министерство заяви пред Би Би Си, че нападателят атакувал своя командир, преди да открадне оръжие и боеприпаси от оръжеен склад в базата. Той откраднал военна кола, с която се придвижил към центъра на града, където открил огън в района на будистки храм, а след това и в мола.

Стрелецът предавал на живо по Фейсбук своята операция, но впоследствие страницата му била блокирана.

Подобни кръвопролития са рядкост в Тайланд с изключение на най-южните райони, където от десетилетия оперират бунтовници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай