Понеделник,

Защо хитрата Марина е фалшив герой

От: Редактор -
9030
Защо хитрата Марина е фалшив герой
A
A
A

Поредният "супер герой", който нашият дигитално-медиен свят си откри е руската журналистка Марина Овсянникова с протеста си в ефир срещу войната в Украйна. Днеска е направо като на премиерата на "Титаник" - сълзи, сополи, дитирамби, мелодрами, майки с деца плачат от умиление, поети пишат славни стихове във възхвала на "саможертвата" на света Марина Великомъченица...

Само много големи наивници могат сериозно да повярват в мелодрамите за "15 години затвор", които я "грозяли", за това как "животът ѝ бил в опасност". Готов съм моментално да се обзаложа с всеки, че правните последствия от този "героизъм" ще бъдат някоя административна глоба, която ще се равнява на няколко хиляди лева (джобни пари за тази жена).

Второ, тази жена работи ОТ ГОДИНИ като редактор за "Первый канал", който е една от гланвите пропагандни машини за властта и "Единна Русия". Мъжът ѝ пък работи за "Russia Today" - другата най-голяма пропагандна медия на властта. Абсолютно всеки в Русия знае много добре, че тези медии са пропагадни, че са руския еквивалент на CNN. Всеки, който започва работа там, знае много добре и съзнателно какво се изисква от него. Да си пропагандист на държавата в Русия беше една от най-доходоносните професии, осигуряваща много висок стандарт и редица привилегии.

Самата Марина има много висок жизнен стандарт, както се вижда от профила ѝ в социалките - безброй снимки от пътувания до скъпи дестинации. А ако напреднеш в занаята и стигнеш нивото на Маргарита Симонян и Владимир Соловьов, тогава може да мечтаеш дори за собствени имоти в скъпи европейски градове.

Много добре познавам манталитета на пропагандистите- той е еднакъв навсякъде - в Щатите, Русия, Украйна, България. Това са едни безкрайно прагматични, опортюнистични, "еволюционно адаптивни" и безпринципни хора, за които личния успех и благоденствие стоят над абсолютно всякакви ценности и морал.

Е, точно тук е моментът, в който спеицално за мен героичният ореал на Марина Великомъченица рязко започна да ми изглежда фалшив и изкуствен. Значи тя години наред работила като отявлен пропагандист за "режима на Путин", но през цялото това време била омерзена от "престъпленията на режима на Путин".

Като оня алкохолик, дето пиел, но с отвращение. И Маринка така - прибирала тлъстите чекове за да прави пропагандата на Путин, но го правила с отвращение и горест. Докато пътувала и обикаляла скъпите бутици на Париж и Лондон, се възмущавала искрено от "престъпленията на режима на Путин", който режим я е издържал, и за когото тя е правила пропаганда в замяна.

Аз ще ви кажа каква е истинската мотивация на планетарната героиня света Марина Великомъченица. След започването на войната в Украйна и санкциите срещу Русия, вече професията на пропагандист на руската власт загуби кариерна перспективност. Вероятно на повечето пропагандисти ще им бъде забранено да пътуват в Европа за години напред и Марина ще трябва да се лиши от бутиците в Лондон, Париж и Милано. Също така финансите за пропаганда ще намалеят значително. Мечтата за къща на брега на Комо рухва.

Хитрата и практична Марина решава да изпревари събитията. Прави този "героичен акт на съпротива" в ефир, чрез който става световна суперзвезда. Благодарение на него, сега ще може да емигрира в Европа с мъжа си и да получи политическо убежище там. Освен убежище, ще получат и много хубави и доходоносни професии, благодарение на популярността, която си спечели Марина. Пропагандистката на Путин се преоблече за един ден и сега ще се превърне в пропагандистка срещу Путин. Доходите ѝ пак ще са високи, отново ще посещава всяка седмица най-скъпите европейски бутици.

А овчиците ще се радват на поредния си измислен "герой" и ще мразят всеки, който се опитва да им отнеме тази голяма житейска радост и смисъл, коментира Тихомир Чергов във Фейсбук.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички