Понеделник,

Западът с нов удар срещу Путин

От: Агенция Стандарт -
6604
Западът с нов удар срещу Путин
A
A
A

Западът готви нов удар срещу Путин! Големите съюзници на Украйна - САЩ, Европейският съюз и членове на Г-7, подготвят нови санкции срещу Русия в нов опит да затегнат „икономическата примка” около президента и неговото обкръжение. Това пише в свой материал по темата американското издание Bloomberg. Информацията идва от действащи административни служители, предпочели да запазят анонимност, инфирмира Нова.

Идеята на новите предложения е не толкова да генерират допълнителни режими, колкото да затворят съществуващите „вратички” в настоящите санкции.

Според източниците те ще се прилагат индивидуално от всяка страна, но ще се координират между всички съюзници. Очевидно лидерите на страните са достигнали до извода, че към момента има твърде много начини, по които санкционните режими могат да бъдат избегнати или заобиколени, пише Bloomberg.

Очаква се новите планове да бъдат обявени по време на срещата на Г-7 в Япония през месец май. Както е известно, санкциите до момента раниха „тежко” Кремъл, но все още не успяват да сломят Русия по очаквания начин. Целта беше принуждаване на Путин да спре войната в Украйна, но цените на суровините, които Москва изнася през 2022 г., успяха да запазят сравнително стабилни финансите на страната. Енергийните ѝ приходи вече почти надвишават целевото ниво на петролния ценови таван, наложен от Г-7 и партньорите от ЕС. Това помага на руското правителство да стабилизира бюджета, въпреки нарасналите военни разходи.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com