Захарова скочи на Байдън, сравнението

Поведението на САЩ е алогично, заяви тя

Захарова скочи на Байдън, сравнението | StandartNews.com

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни действията на САЩ, свързани с украинската криза, с поведението на вълка от приказката "Вълкът и седемте козлета".

Белият дом заяви, че администрацията на САЩ не търси конфликт с Москва и не иска боевете в Украйна да станат ядрени, което би било катастрофа за всички. 

"Помните ли?: "Деца, деца, майка ви дойде, носи мляко", цитира дипломатът приказката. "Само отворете вратата и я пуснете". Това е горе-долу същото. Такава е историята за това как "миролюбивите" САЩ, които със собствените си ръце извършиха два антиконституционни държавни преврата в Украйна, доставяйки оръжие и плащайки за всички видове техническа и военно-техническа подкрепа на режима в Киев, се обявяват за мир", коментира Захарова в ефира на радиостанция "Спутник", предава България Он Еър.

Тя определи поведението на САЩ като алогично, защото не може едновременно да се дава оръжие и да се твърди, че не се иска влошаване на ситуацията.

"Това е чиста лъжа", заключи Захарова.

По-рано Вашингтон съобщи за пореден пакет военна помощ на Украйна в размер на 1,1 милиарда долара, който включва и 18 ракетни системи за залпов изстрел HIMARS. ТАСС посочва, че от началото на руската военна операция в Украйна САЩ са предоставили на Киев 16,2 млрд. долара, а от началото на президентството на Джо Байдън – 16,9 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай