Захарова подигра британците за секретната автобусна спирка

Отговори на разкритията за британския разрушител в Черно мора

Захарова подигра британците за секретната автобусна спирка | StandartNews.com

Подигравателен коментар за британското разузнаване направи говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, след като английската преса съобщи за секретни документи, свързани с преминаването на разрушителя „Дифендър“ край Крим, които били намерени на автобусна спирка.

ВИЖ ОЩЕ: Секретни документи за разрушител в Черно море открити на спирка

Публикуваните фрагменти от секретни документи за преминаването на британския миноносец „Дифендър“ /Defender/ в непосредствена близост до крайбрежието на Крим свидетелстват за поредната провокация от Великобритания и опит да се прикрие с лъжи, написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал Telegram.

„Агентите 007 не са еднакви. И сега въпросът е загадка за британския парламент: защо ни трябват „руски хакери“, ако има британски автобусни спирки? “ - пошегува се Захарова.

По-рано беше съобщено, че публикуваните фрагменти от секретни документи, които разкриват задачата на британския миноносец, преминал край Крим, принадлежат на високопоставен служител на британското министерство на отбраната . Анонимен гражданин ги намерил на автобусна спирка в Кент.

Класифицираните материали казват, че преминаването на британския миноносец е извършено като част от операция, която трябвало да демонстрира подкрепа за Киев по въпроса за териториалната собственост на Крим.

На 23 юни британският миноносец „Дифендър”премина руската граница в Черно море и проникна на три километра дълбоко в териториалните води близо до Кримския нос Фиолент. Руският граничен патрулен кораб даде два пъти предупредителен огън, след което разрушителят промени курса си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай