Захарова обезумя! Къде прати Меркел

По повод на изказване на бившия канцлер

Захарова обезумя! Къде прати Меркел | StandartNews.com

"Според официалния представител на руското външно министерство „всичко, което беше направено през 2014-2015 г., имаше една цел: да се отклони вниманието  на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт"

Това заяви бившият германски канцлер Ангела Меркел, в интервю за Die Zeit, цитиран от glasove.com.

"Признанието на бившия германски канцлер, че Минските споразумения са подписани, за да се даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може да се използва за съдебно производство в рамките на трибунал". Това каза в четвъртък на брифинг директорът на отдела за информация на руското външно министерство Мария Захарова.

"Сега западните държави говорят много за юридически оценки на това, което се случва в Украйна, международни трибунали и т.н." - отбеляза тя. "Но това е конкретна заявка за трибунал. Това, което Меркел казва в интервюто си е свидетелство на човек, който директно заявява, че всичко, което е направено през 2014-2015 г., е имало една цел: да отклони вниманието на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт".

Според Захарова признанието на бившия германски канцлер "звучи страшно: фалшификацията като метод за действие на Запада - машинации, манипулации, всякакви изкривявания на истината, на закона, на правото, каквито човек може да си представи".

Захарова коментира и посещението на Виктория Нюланд в Киев: 

"Посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в Киев не е случайно и е възможно отново да се готви "дворцов преврат" - каза говорителят на руското външно министерство.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай