Заговори се за изненадваща визита на Байдън в Европа

Пътуването все още не е потвърдено и ще зависи от хода на военните действия на Русия в Украйна

Заговори се за изненадваща визита на Байдън в Европа | StandartNews.com

Обсъжда се възможността президентът Джо Байдън САЩ да посети Европа в следващите няколко седмици в знак на подкрепа за Украйна, съобщава американският телевизионния канал Ен Би Си, като се позовава на служители от администрация в Белия дом.

Неназовани официални източници съобщават, че пътуването все още не е потвърдено и ще зависи от хода на военните действия на Русия в Украйна. Ако то се осъществи, най-вероятно Байдън ще посети Брюксел, където са централата на НАТО и европейските институции. Целта ще бъде успокояване и обединяване на европейските съюзници на Америка в тяхната подкрепа за Киев и натиск за изолиране на Москва.

Според запознати в момента НАТО обсъжда възможността за провеждане на среща на лидери на страни Алианса. Много вероятно е това да се случи следващата седмица в Брюксел и президентът Джо Байдън да присъства на срещата, но все още датата остава не уточнена.В плановете на Белия дом са още евентуално пътуване на американския президент до Азия през май и отново в Европа през юни за участие в срещите на върха на Г-7 и на НАТО съответно в Германия и Испания.От встъпването си в длъжност преди малко повече от година Байдън е имал само две международни пътувания - двете в Европа миналата година.

Източник БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай