Задигнаха 20 млн. евро от 134 сейфа за 2 минути

Задигнаха 20 млн. евро от 134 сейфа за 2 минути | StandartNews.com

Крадци направиха голям удар в Санкт Петербург, след като само за 2 мин задигнаха стоки за 1 млрд. рубли (към 20 млн. евро) от 134 сейфа в "Промсвязбанк", съобщи ntv.ru.

Първо, един от крадците проникнал в хранилището със сейфовете, след като се представил за клиент. След това към него се присъединили и други от бандата. После те пленили и завързали жената, която ги завела до сейфовете, и разбили 134 кутии. Във всяка от тях имало, ако се вярва на твърденията на пострадалите, десетки милиони рубли. Апашите можели да задигнат и повече, но чантите им били препълнени. След грабежа крадците скочили в два черни джипа с фалшиви номера, и изчезнали яко дим.

В полицията са подадени жалби от над 20 клиенти на банката. Адвокати смятат обаче, че шансовете хората да си върнат нещата не са големи. В банката не правят и приемат описи на съдържанието на сейфовете и щяло да бъде трудно да се докаже каква именно сума пари са загубили клиентите. За разследването на дръзкия обир е създадена отделна група от най-опитните следователи и оперативни работници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай