За НГ: Сексуално насилие и в Хелзинки

За НГ: Сексуално насилие и в Хелзинки | StandartNews.com

Високо равнище на сексуални посегателства е имало в новогодишната нощ в Хелзинки, съобщи финландската полиция. Новината идва след като  стана ясно, че серия от престъпления от сексуално естество са били извършени срещу жени в германския град Кьолн в нощта на Нова година.

Силите на реда, които са патрулирали на 31 декември във Финландия са установили "множество прояви на сексуално посегателство" на централен площад на финландската столица, където се били 20 000 празнуващи, без обаче да е била внесена нито една жалба.

Затова пък три случая на сексуално нападение, за два от които са внесени жалби, са установени в най-голямата гара на Хелзинки, където са били събрали около 1000 бежанци, повечето от тях иракчани, се казва в полицейски доклад. Заподозрените за деянията са трима бежанци, които са в ареста.

"Такива случаи на посегателство не е имало нито на миналата Нова година, нито в други случаи. Това е напълно ново явление в Хелзинки", заяви заместник-началникът на столичната полиция Илкка Коскимаки.

В Кьолн по-рано днес полицията заяви, че е идентифицирала 16 заподозрени, голяма част от тях от Северна Африка, и е регистрирала 121 жалби след над сто сексуални посегателства над жени в новогодишната нощ, които дълбоко потресоха Германия.

Сексуални нападения в новогодишната нощ са установени и в швейцарския град Цюрих и австрийския Залцбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай