За първи път! Критикът на Кремъл се яви в съда по необичаен начин

Следващото съдебно заседание ще бъде на 2 февруари

За първи път! Критикът на Кремъл се яви в съда по необичаен начин | StandartNews.com

 Критикът на Кремъл - Алексей Навални се яви в съда чрез видеовръзка за първи път, откакто беше преместен в затворническа колония с максимална сигурност отвъд полярния кръг, предаде АФП.

„Сълза се стича по бузата ми. Толкова се радвам да ви видя всички“, каза Навални от килия в затвора. 

Активистът съди администрацията на затвора във Владимирска област в Централна Русия, където беше държан, преди да бъде преместен в затворническата колония. Критикът на Кремъл обвини затвора в незаконни дисциплинарни наказания.

Първоначално изслушванията бяха насрочени за началото на декември, когато съюзниците на Навални алармираха за необяснимото му изчезване и изразиха сериозни опасения за безопасността му. 

Адвокатите на Навални казаха в края на миналия месец, че най-накрая са го намерили в отдалечената затворническа колония със „специален режим“ в село Харп в Ямало-Ненецкия автономен окръг, наречено „Полярният вълк“. 

По-късно той предаде съобщение на поддръжниците си в социалните медии, в което каза, че е преминал през труден 20-дневен трансфер в селото.

Навални заяви пред съда, че администрацията на затвора във Владимирска област незаконно го е поставила в изолация по време, когато е бил съден за „екстремизъм“. 

47-годишният опозиционер и неговите поддръжници отхвърлят 19-годишната му присъда по обвинения в „екстремизъм“ като политически мотивирана. 

Областният съд отхвърли иска на Навални срещу администрацията на затвора. 

Навални отбеляза, че условията му на живот в затворническата колония IK-3 са по-добри, отколкото в IK-6 във Владимирска област. 

Следващото съдебно заседание на Навални по въпроса за отказа на затвора да достави писма от семейството и поддръжниците му е насрочено за 2 февруари. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи