Неделя,

За какво призова папата насред пандемия

От: Агенция Стандарт -
607
За какво призова папата насред пандемия
A
A
A

Солидарност, качество на работа, връзки между поколенията, защита на общия дом. Това бяха акцентите в словото на папа Франциск пред делегация от членове на Италианската асоциация на кожните химици, които прие днес във Ватикана. Отбелязвайки трудностите в сферата на труда, утежнени от две години с пандемията, папата призова да се запази високо вниманието към справедливостта и безопасността.

„Кризата може да се приеме като възможност за взаимно израстване в солидарността и качеството на работа. Нека примерът и застъпничеството на свети Йосиф ви помогнат да не се поддавате на обезсърчението, да подобрите с творчество вашите таланти и вашия голям опит, за да продължите напред и да отворите нови пътища“, заяви папа Франциск

Референтна точка за всички работници в сферата на кожите, Италианската асоциация на кожните химици събира техници, служители в дъбилната и багрилната индустрия и от всички компании в много специфичен сектор, в който научните познания и техники се прилагат в една древна традиция.

„Вие сте много специфична категория работници, които имат оригинален и отличителен принос във великия „полиедър“ на глобалното общество. Много е важно да се събере заедно мъдростта на възрастните хора и ентусиазма на младите хора: представям си младите хора, които се увличат по един оригинален сектор като вашия, и трябва да намерят „стари хора от занаята“, които имат да предадат много не само на техническо, но и на човешко ниво", подчерта светият отец.

Припомняйки ранните си години и обучението си в технически институт с химическа насока в Аржентина, папата сподели, че е близък до категорията работници, приети на аудиенцията. И накрая, размишлявайки над въздействието върху околната среда от дейности, които използват химикали за обработка на материали, предназначени за ежедневна употреба, той не пропусна да насочи вниманието към грижите за общия дом.

„Много е ценно създаването на асоциация, защото се споделят знания, опит, както и правни и технически актуализации, и така си помагаме взаимно да израстваме заедно в стил на социална и екологична отговорност. Това е много важно!“, отбеляза още Франциск.

Италианската секция на Международното дружество на кожните химици е основана през 1904 г. Насърчаване на научната култура на света на кожата е една от първите цели на тази реалност, която също така се ангажира да създава контакти между служителите в сферата на кожната обработка и активно подпомага училищното обучение със стипендии в основните италиански дъбилни райони. 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com