Юнкер обеща да сложи край на двойните стандарти в храните

Има проблем и той трябва да бъде решен, обяви председателят на ЕК

Юнкер обеща да сложи край на двойните стандарти в храните | StandartNews.com

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща да премахне двойните стандарти за храните и продуктите. Според него това е напълно неприемливо. Страните от Източна Европа, сред които и България, се оплакаха, че едни и същи фирми пласират стока с по-ниско качество на техните пазари.

Проблем има и той трябва да бъде решен, заяви Юнкер, цитиран от БГНЕС. "Не ми харесва идеята, че в Европа има втора категория граждани", обясни Юнкер на словашкия премиер Роберт Фицо.

Ще действаме в съответствие с общото си намерение да сложим край на този дискриминационен начин за доставка на храни за словашкия народ", каза председателят на Еврокомисията. Фицо, който миналата седмица описа проблема като „международен скандал", каза, че приветства ангажимента на Юнкер да реши въпроса.

За мен най-важният факт е, че Комисията и председателят й приемът, че проблемът съществува и че председателят обеща да отдели внимание на това", посочи Фицо. „За някои може да изглежда нелепо", но за Словакия и четирите партньори от Вишеградската група това е „сериозен политически проблем", каза Фицо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай