"Юбер" влиза в Кан с хеликоптер

"Юбер" влиза в Кан с хеликоптер | StandartNews.com

Червеният килим е готов за звездите

Возят богаташи във въздуха от Ница до фестивалния курорт

Вълненията около Кан стигнаха връхна точка вчера. Световният фокус постепенно мести оптиката си от болница "Сейнт Мери" и новото кралско бебе към фестивалния френски град, крайморския булевард "Кроазет" и стълпотворението на кинозвезди. Уди Алън, Ема Стоун, Матю Макконахи, Натали Портман и Наоми Уотс са малка част от топ знаменитостите на червения килим, които вече започват да прииждат край брега.

Оказа се обаче, че най-одумваната компания за смарт превози "Юбер" ще влезе във фестивала по скандален начин - с хеликоптер. Американският проект, който обикновено предизвиква широко одобрение сред потребителите и ужас сред таксиметровите шофьори, ще превозва във въздуха от летището в Ница към Кан. Така разнообразните начини да стигнеш до елитния форум стават с един повече. До Кан по принцип се пътува с автомобил, автобус, влак или яхта. Те буквално са на метри от летището в Ница, което е изградено на самия плаж. От "Юбер" обещават, че с хеликоптера ще се стига само за седем минути.

Цената е 160 евро за четирима души, а компанията е ангажирала седем бройки вертолети, които ще могат да бъдат викани с приложението през смартфоните.

Общо 200 000 души ще изпълняват фестивалния град в следващите две седмици.
Събитието стартира с френската драма на Емануел Берко "Остани изправен", в която голямата звезда е Катрин Деньов. След седмица и половина форумът ще завърши с друг френски филм - "Лед и небе" на Люк Жаке.

Общо 19 ленти претендират за "Златна палма", а шефове на журито са братята Коен, Джейк Джиленхал и Сиена Милър. С голямо нетърпение се чака лентата на Паоло Сорентино "Младост", който преди години взе "Оскар" за чуждоезичен филм с "Великата красота". Радикалният експеримент "Омарът" на Йоргос Лантимос най-вероятно ще е пиронът на фестивала. Говори се, че в Кан ще има много по-скандален откъм еротика филм от "Нимфоманка" на Триер - и това ще е лентата "Любов" на провокативния аржентинец Гаспар Ное. Легендарният Уди Алън пък ще зарадва всички с новата си романтична комедия "Ирационален човек". Бюджетът на феста тази година е 20 милиона евро, а в града се очаква да пристигнат около 200 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай