You Tube с ултиматум към Тръмп

Видеоканалът сваля забраната към бившия президент на САЩ, "когато спадне рискът от насилие"

You Tube с ултиматум към Тръмп | StandartNews.com

Сюзън Войчицки, главен изпълнителен директор на видеоканала YouTube на компанията Alphabet Inc., заяви, че платформата за споделяне на видеоклипове ще отмени наложената забрана на бившия президент Доналд Тръмп, когато компанията "определи, че рискът от насилие е намалял".

На бившия президент на САЩ беше наложена забрана или суспендиране в повечето големи социални медийни платформи след бунтовете на 6 януари в Капитолия заради "подбуждане към насилие".

Преди да бъдат взети подобни мерки, много от туитовете на Тръмп бяха сигнализирани или премахнати за нарушаване на политиките на компаниите.

По-рано през месеца Тръмп пък заяви, че технологични компании като Facebook Inc., Twitter Inc. и Google LLC трябва да бъдат наказани за заглушаване на консерваторите.

 

Междувременно бившият президент нападна вербално лидера на малцинството в Сената - републиканеца Мич Макконъл, губернатора на щата Джорджия - Брайън Кемп и финансово издание "Уолстрийт джърнъл" в ново изявление, публикувано в четвъртък.

Тръмп обвини губернатора на Джорджия за загубата на президентските избори през ноември 2020 г., имайки предвид, че Брайън Кемп не е успял да предотврати "фалшифициране на изборите".

Бившият президент също така заяви, че отказът на Мич Макконъл да подкрепи предложените от неговата администрация помощи от 2000 долара за американците, засегнати от коронавирусната криза, е довел до загубата на и на двете сенатски места на републиканците в щата Джорджия на изборите, които се проведоха през януари.

В статия за "Уолстрийт джърнъл" Донл Тръмп каза: "Те се борят за RINOS, които толкова силно нараниха Републиканската партия. За щастие никой не се интересува много от редакцията на "Уолстрийт джърнъл". Те вече загубиха голямо доверие".

В политиката на Съединените щати RINOS или "Republicans In Name Only“ е унизителен термин, приложен към длъжностни лица, избрани за членове на Републиканската партия, но за които се твърди, че управляват и законодателстват като представителите на Демократическата партия. Терминът RINO е съкращение и целта е да се звучи като думата "носорог" (rhino), като той стана популярен през 90-те години на миналия век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай