Яслата на Христос се върна във Витлеем

Поклонници посрещнаха тържествено реликвата в града на исусовото рождество

Яслата на Христос се върна във Витлеем | StandartNews.com

Миниатюрна дървена реликва, за която се твърди, че е от яслата, където е поставен новороденият Исус, се върна в постоянния си дом в библейския град Витлеем, съобщи Ройтерс.

„Когато е бил роден Исус е стоял в тази ясла с дни, тъй като Богородица е нямала другa възможност къде да го остави. И за да го защити, тя го е поставила в яслата, в която се е оставяла храна за животните“, обясни кметът на Витлеем Антон Салман.

Поклонници посрещнаха тържествено реликвата, преди тя да бъде внесена във францисканската църква „Света Катерина“ близо до църквата „Рождество Христово“ във Витлеем, където според преданията е роден Исус.

„Горди сме, че част от яслата се върна във Витлеем - чувстваме, че Бог е с нас повече от преди. Това ще подсили съществуването ни като християни тук. Надяваме се, че един ден, цялата ясла ще бъде върната във Витлеем“, каза една от поклонничките.

Яслата е изпратена от Свети Софроний, патриарх на Ерусалим, на папа Теодор Първи през 640 г., около времето, когато мюсюлманите покоряват Светите земи. Тъй като цялата дървена конструкция е в нестабилно състояние и не може да бъде превозвана, папа Франциск е решил да върне малка част от нея в Светите земи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай