Взрив в центъра на Париж

Взрив в центъра на Париж  | StandartNews.com

Мощен взрив разтърси центъра на Париж. По всяка вероятност експлозията е причинена от изтичане на газ. Сградата, която се намира в близост до Парижката стокова борса, е срутена частично, информира Daily Mail.

По първоначални информации има жертви в следствие на инцидента, но техният брой не е уточнен.

Близо 140 пожарникари са пристигнали на мястото и помагат на пострадалите в сградата, в която е имало офиси на телекомуникационни компании и офиси на адвокати и счетоводители.

Било е обявено състояние на извънредно положение.

Експлозия, за която се предполага, че е причинена от изтичане на газ, е срутила част от жилищна сграда в центъра на Париж. Съобщава се, че петима души са били ранени, пише The Local, цитира "Фокус".

Експлозията е избухнала н 12:20 местно време (13:20 българско време) и е разрушила няколко етажа от сградата. Съобщава се, че петима души са били ранени. Снимки на очевидци показват големи облаци от пушек, които се издигат над сградата, част от която се е срутила. Предполага се, че причината за взрива е битов инцидент, свързан с изтичане на газ.

„Усетих как подът трепери и чух силен звук, после отвън замириса на пушек", съобщи живеещата наблизо Жана Бинион. „ На улиците има много хора и се чуват сирени", добави тя.

Очевидци съобщават, че преди експлозията са доловили миризма на газ. На място са пристигнали десетки пожарникари и членове на спасителни екипи. Районът е отцепен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай