Взрив в руска мина взе жертви

Взрив в руска мина взе жертви | StandartNews.com

Взрив на метан е станал тази нощ в мина „Северная", намираща се в руския град Воркута. Това съобщава ТАСС и уточнява, че четирима души са загинали. Други 26 души все още са под земята.

Започнала е спасителна операция по издирването на оцелели. В нея участват 481 души и 94 единици техника.

„По предварителна информация вчера в края на деня в мината е избухнал взрив. Веднага е било организирано извеждането на хората. Час по-късно е имало повторен взрив", обяви техническият директор на компанията Игор Пайкин.

„Възникнал е пожар. Потушаването му по обичайния начин засега не е възможно. Ще разгледаме вариант за временна изолация на участъка с пламъците", коментира още Пайкин. И уточни, че аварийният изход е затруднен заради отломките, които са го затрупали.

„Сутринта Путин проведе телефонен разговор с министър-председателя Дмитрий Медведев, с министъра на извънредните ситуации Владимир Пучков и с ръководителя на република Коми Сергей Гапликов по време на който се е обсъждала темата за продължаването на спасителните операции и оказването на помощ за семействата на загиналите", съобщи по-рано прес-секретарят на руското президентство Дмитрий Песков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай