Взрив в Америка! Кое е тайното оръжие на Байдън

И дали ще бъде използвано

Взрив в Америка! Кое е тайното оръжие на Байдън | StandartNews.com

Любителите на конспирациите получават нова пикантна теория.

Милиардерът Вивек Рамасвами, който е известен поддръжник на Тръмп, си пада по конспиративните теории. Бившият кандидат за президентската номинация на републиканците твърди, че щурмът на Капитолия през 2021 година е вдъхновен от ФБР, а мерките срещу опазването на климата са по-голямо зло от климатичните промени.

Що се отнася до Тейлър Суифт и нейния партньор - футболната звезда Травис Келси - Рамасвами също има какво да каже. "Вече се питам кой ще спечели Супербоул", написа Рамасвами наскоро в платформата Х. "И се чудя дали тази есен ще има голяма кампания в подкрепа на президента от някоя културно прехвалена двойка."

Опасенията на Рамасвами се споделят и от други републиканци - в социалните мрежи е пълно с постове, които смятат, че резултатът от най-важния фатбулен мач в Америка в средата на февруари е договорен отдавна. Отборът на партньора на Суифт "Канзас сити чийфс" щял да спечели, в резултат на което влиянието на поп иконата ще се увеличи. А тя щяла да го използва, за да помогне за изборната победа на Байдън. Суифт като тайно оръжие на демократите?

Десният последовател на конспиративните теории Джак Пособик отдавна поддържа тази теза. "Те са готови да използват Тейлър Суифт срещу Тръмп и Байдън", заяви наскоро той в своя подкаст. Демократите искали да накарат милиони фенове на Суифт да отидат до урните. "Тогава ще видите", казва Пособик.

Според една от конспиративните теории Суифт работи всъщност за министерството на отбраната и Пентагонът я използва като оръжие в психологическата война. Всичко това се пропагандира и от телевизия "Фокс нюз". Едно от водещите им лица - Джеси Уотърс - твърди, че доказателство за това е събитие на военното министерство отпреди четири години, в което Суифт била посочена като влиятелна инфлуенсърка срещу дезинформацията. Уотърс стига до извода, че Пентагонът се опитва да се възползва от Суифт, което ведомството категорично отрича.

Страхът в лагера на Тръмп от влиянието на Суифт обаче не е напълно необоснован - 34-годишната звезда неведнъж е критикувала остро бившия президент. Тя подкрепи Байдън още на изборите през 2020 година. Данните на списание "Нюзуик" пък сочат, една трета от американците под 35 години биха се вслушвали в съвета на Суифт за предстоящия вот.

Поради това екипът на Байдън се опитва интензивно да спечели певицата за своята кауза, писа наскоро "Ню Йорк Таймс". Тя е изключително популярна в САЩ, а последното ѝ турне дори имаше сериозни ефекти върху американската икономика, отбелязва "Файненшъл Таймс".

Освен това аудиторията ѝ е многолика. Тя "обхваща демократи и републиканци, хора с високи и ниски доходи, хора от всички етноси и е концентрирана в предградията, където се печелят и губят избори в САЩ", обобщава изданието. Суифт започва кариерата си като кънтри певица, което я прави още по-привлекателна за част от републиканците. Но дали Суифт ще подкрепи официално Байдън още не е ясно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай