Взеха гласа на Путин! Кой е магьосникът

Това е украинската IT армия

Взеха гласа на Путин! Кой е магьосникът | StandartNews.com

Речта на руския президент Владимир Путин на Международния икономически форум в Санкт Петербург миналата седмица беше прекъсната от украинската IT армия, предаде УНИАН, позовавайки се на информация на Министерството на цифровата трансформация на Украйна.

В своя Телеграм канал ведомството информира за успехите на украинската "IT армия" през изминалата седмица. „Атаките срещу базата за акредитация на икономическия форум, който се проведе в Санкт Петербург, принудиха речта на Путин да бъде отложена за един час. Това развали срещата му с военни кореспонденти и намали количеството отвратителна пропаганда от главния терорист в света“, се казва в доклада.

Украинската IT армия не е подминала и регионалните съдилища на Руската федерация. Информацията за ресурсите на руските регионални съдилища е недостъпна от няколко седмици поради постоянни кибератаки. Министерството на цифровата трансформация също така отбеляза, че киберармията на Украйна е извадила от строя онлайн ресурсите на терористични формирования във временно окупираните територии на Украйна. Само за седмица украинската IT армия е атакувала над 400 руски онлайн ресурса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай