Вучич с писмо до НАТО, какво иска

Президентът на Сърбия говори на пресконференция в Белград

Вучич с писмо до НАТО, какво иска | StandartNews.com

"Сърбия ще поиска от мироопазващите сили на НАТО да ѝ позволят да разположи военни и полицаи в Косово в съответствие с разпоредбите на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която сложи край на войната там през 1999 г.", заяви президентът Александър Вучич, цитиран от Ройтерс.

На пресконференция в Белград държавният глава подчерта, че ще отправи искането в писмо до командващия силите на НАТО KFOR, въпреки че е сигурен, че то ще бъде отхвърлено.

Междувременно стана ясно, че сърби блокират днес пътища в северната част на Косово. Това съобщи сръбската телевизия Ен 1, цитирана от БТА. По неофициална информация е бил арестуван един от бившите членове на косовската полиция от северната част на Косово. В момента хората се събират на няколко места в Северно Косово, съобщава телевизията.

Според информацията, с която разполага медията, на няколко места на територията на общините Звечан и Лепосавич са блокирани пътища.

В Косовска Митровица се чуват алармени сирени. Информация на портала „Косово онлайн“, цитирана от ТАСС, сочи, че силите на ЕС и НАТО в Косово са пристигнали на мястото на барикадите в Северно Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай