Война в Израел! Вече има жертви

Няма данни за пострадали български граждани

Война в Израел! Вече има жертви | StandartNews.com

Ракети падат по улиците в цял Израел, горят коли, хората бягат.

Една жена, за която по-рано бе съобщено, че е била тежко ранена, е починала. Още 15 души са ранени при масираното ракетно нападение от ивицата Газа, което започна рано тази сутрин и задейства сирените за въздушна тревога в няколко града в Израел.

Жената, на възраст около 60 години, е била смъртоносно ранена при пряко попадение на ракета близо до град Гедера, допълват израелските спасителни служби, предава БТА. Масираното ракетно нападение от ивицата Газа тази сутрин бе изненада.

Напоследък ситуацията в района отново се изостри, особено в окупирания Западен бряг. От четвъртък насам четирима палестинци загинаха при нападения или сблъсъци с армията. Според очевидци израелските военновъздушни сили са обстрелвали цели в района на ивицата Газа в отговор на масираната ракетна атака срещу Израел. Засега не се съобщава за жертви. 

Израелският министър на отбраната Йоав Галант одобри мобилизацията на резервисти, съобщи говорителка на министерството след масираните ракетни удари срещу Израел от ивицата Газа. Това трябва да бъде направено "в съответствие с изискванията на израелските сили за отбрана", добави тя. 

По информация на Посолството на България в Израел няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Държавата Израел тази сутрин. Израелските властите са инструктирали всички граждани да не напускат домовете си, а  при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си, или до най-близкото такова.  Бомбардировките са на територията на цялата страна.

МВнР съветва българските граждани, намиращи се на израелска територия, да се придържат стриктно към инструкциите на местните власти и да избягват места със струпване на хора и обекти от религиозна значимост.

При необходимост от съдействие от Посолството на Република България в Тел Авив, българските граждани могат да се свържат чрез спешния телефонен номер - + 972 54 595 4379, както и чрез електронната поща - [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай