Влак със стотици пътници се подпали във Франция

Влак със стотици пътници се подпали във Франция | StandartNews.com

Мотриса на влак се е подпалила късно снощи в Южна Франция и причинила сериозни закъснения по линията Париж-Марсилия, предаде Франс прес.

Всички 800 пътници от влака, който пътувал от Марсилия за Париж, са евакуирани невредими, заяви представител на националната железопътна компания. Около 16,30 ч. мотрисата започнала да дими, а след това избухнали пламъци близо до Сен-Кентен-Фалавие, департамент Изер.

Огънят тръгнал от един от моторите по технически причини. "Трябваше да спрем електрозахранването и движението на влаковете по линията", поясни говорителят на железниците. След намесата на пожарникарите огънят бързо бил потушен.

Компанията обеща ремонтът да приключи през нощта и движението да се нормализира тази сутрин, когато много французи потеглят на път в сезона на отпуските.

Задействани са били около стотина пожарникари, не толкова за потушаването на пожара, който бил ограничен, колкото за да помагат на около 1500 пътници от спрелия влак и следващите след него, блокирани на полето в 30-градусова жега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай