Вирус тръшна стотици на круизен кораб

Вирус тръшна стотици на круизен кораб | StandartNews.com

Ню Джърси. Круизен кораб със стотици заразени пътници и екипаж се завръща обратно в пристанище на Ню Джърси, откъдето потегли само преди дни, предаде АП. Пристанищната администрация на Ню Йорк и Ню Джърси е информирала, че корабът "Изследовател на моретата", собственост на компанията "Роял Карибиън" акостира в пристанището Байон, откъдето е отплавал.

10-дневният круиз е бил съкратен, след като общо над 600 души пътници и членове на екипажа са на легло от вирус със симптоми повръщане и диария. Екип на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията са посетили кораба, докато е бил в пристанище на Вирджинските острови в Карибите.

След направени изследвания на заболелите продължава да не е установена причината за неразположението на хората. Бордните лекари казват, че симптомите наподобяват тези, които предизвиква норовирусът.

Норовирусът предизвиква възпаления по стените на дебелото черво и стомаха. Симптомите на норовируса са болки в стомаха, гадене, диария и повръщане. Той е силно заразен, а негови преносители са заразени хора, вода и храна, както и повърхности, на които може да попадне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай