ВИДЕО: Истанбул настръхна след атентата в Суруч

ВИДЕО: Истанбул настръхна след атентата в Суруч  | StandartNews.com

Полицията в Истанбул използва водно оръдие и сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрация, предвождана от кюрдите, които изразиха недоволството си от управляващите и невъзможността да бъде предотвратен терористичния акт в от вчера, извършен по всяка вероятност от "Ислямска държава".

Вчера 18-годишна терористка камикадзе отне живота на 28 души и рани над 100 във фаталното бомбено нападение в граничния град Суруч, в близост до Сирия. Турският държавен глава определи нападението като терористичен акт.

Така, снощи хиляди, според които правителството носи отговорност за атентата, се събраха в центъра на Истанбул на протест. В акцията участваха представители на опозиционните партии.

Наложи се властите да използват гранати със сълзотворен газ и водно оръдие, след като мирната демонстрация прерасна в насилие. Според очевидци някои протестиращи са хвърляли бутилки по полицаите.

Един от протестиращите пък е бил ранен с гумен куршум.

"Турция е взела и ще продължи да прилага всички необходими мерки срещу „Ислямска държава", заяви турският министър-председател Ахмет Давитоглу на конференция в Анкара в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай