Великобритания потъна в скръб. Хора се събират пред Бъкингам (НА ЖИВО)

Кралица Елизабет II e най-възрастният и най-дълго управлявалият жив монарх в света

Великобритания потъна в скръб. Хора се събират пред Бъкингам (НА ЖИВО) | StandartNews.com

Над 80% от новините в световната преса в момента са фокусирани върху здравето на кралица Елизабет II. 96-годишната кралица е под лекарско наблюдение в лятната си резиденция - замъкът Балморал в Шотландия, съобщи БНТ. Членовете на британското кралско семейство незабавно отпътуваха за Шотландия, за да бъдат с нея. До нея са престолонаследникът принц Чарлз и синът му принц Уилям. Очаква се от Съединените щати да пристигнат принц Хари и съпругата му Мегън. В лятната резиденция са и останалите три деца на кралицата - принцеса Ан и принцовете Едуард и Андрю.

Пред двореца се събрат десетки нейни поданици, които й пожелават скорошно оздравяване. Хора се стичат и към Бъкингам, разтревожени от последните новини, за да отдадат почит, съпричастност и кураж на кралица Елизабет II. 

От Бъкингамския дворец отмениха планираната за утре традиционна смяна на караула. На портите на двореца е поставена табела с надпис: "Днес няма да има церемония по смяна на караула". Кралица Елизабет II e най-възрастният и най-дълго управлявалият жив монарх в света.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай