Въздухът в Делхи става все по-мръсен. Причината

Много хора напускат мегаполиса

Въздухът в Делхи става все по-мръсен. Причината | StandartNews.com

Защо въздухът в Делхи става все по-мръсен? Замърсяването е причинено от строителния прах, емисиите от превозните средства и изгарянето на растителни остатъци, предава Voice of America (VOA). Лекарите отчитат увеличаване на заболяванията, причинени от мръсния въздух в града.

Токсичният смог принуждава много хора да напуснат мегаполиса. Такъв е случаят с Прашант Калра, който се премества, заедно със семейството си, в крайбрежния град Гоа. Той споделя, че докато са живели в Делхи, дъщеря му много често е боледувала заради замърсяването. Подобна е историята на друго семейство, чиято дъщеря дълго време е имала суха кашлица. След като напускат Делхимомичето спира да кашля, което доказва, че точно въздухът е причина за здравословните проблеми.

Гоа е популярна туристическа дестинация, която сега се превръща и в притегателно място за напускащите поради здравословни причини жители на Делхи.

Индийците смятат, че прочистването на въздуха в мегаполисите е изключително предизвикателство, а правителството си е поставило амбициозната цел да се справи с проблема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай