В Барселона вдигат "космически хотел"

Гостите ще могат да изпитат безтегловност в специален аеродинамичен тунел

В Барселона вдигат "космически хотел" | StandartNews.com

Барселона. В Барселона започва строителството на най-високия хотел в Европа. "Космическият хотел" ще се намира на специално изграден за целта изкуствен остров. Общата стойност на проекта е 1,5 млрд. евро.

Изпълнителят - компания Mobilona, ще използва 3D технологиите, за да придаде космически стил на хотела. Стените в стаите и апартаментите ще бъдат заменени с триизмерни монитори, на които ще се визуализират панорамни пейзажи от Вселената. "Гостите ни ще могат да се включат и в програмата за подготовка на астронавти и да изпитат безтегловността в отвесен аеродинамичен тунел", съобщи генералният директор на Mobilona Джеръм Ботари.

Хотелът ще разполага с 2000 стаи и апартаменти. Когато гостът реши да "приключи" с междузвездното летене, с натискането на бутон ще може да премахне космическите пейзажи и да превключи на гледка към морето или към столицата на Каталуния. Предвижда се "Остров Барселона" да има и много паркове, басейни, плажове, магазини и спа центрове. Автор на идейния проект за 300-метровата кула е архитектът Ерик Морван. Той е проектирал крайморски театър в Абу Даби, бизнес сграда в Пекин, частни домове, градска среда.

Докато върви изграждането, клиенти могат да си запазят собственост в хотела на намалени цени. Желаещите имат възможност да купят апартамент, за да го ползват, отдават под наем или препродадат в бъдеще. Засега цените на недвижимите имоти в комплекса варират между 495 000 и 2,6 млн. евро, а пентхаусите вървят от 3,9 млн. до 20 млн. евро. След като хотелът бъде завършен, гостите да плащат между 300 и 1500 евро за нощувка, а правото да отсядаш там всяка година за седмица ще струва 20 000 евро.

Mobilona предвижда въглеводородните емисии на комплекса да са нула. Там ще се произвежда и екологично чист ток за жителите на Барселона. Компанията вече изгражда два подобни обекта в Лос Анджелис и Хонконг, а общата стойност на трите "космически хотела" надхвърля 6 млрд. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай