В Япония забраняват физическото насилие над деца

Измененията в закона влизат от 1 април

В Япония забраняват физическото насилие над деца | StandartNews.com

На дисциплина, игри в екип и подчиняване на правилата ги учат в училище

 

Японският кабинет на министрите е одобрил поправки към закона за защита на децата, съобщава The Japan Times. Измененията трябва да предотвратят сериозни нарушения при възпитанието на децата в името на дисциплината, пише вестникът. По-специално се говори за забрана на родителите, настойниците и служителите в социалните служби да използват физическа сила като наказание. Освен това служителите на социалните служби, които се занимават с деца, ще работят отделно от тези, които се занимават с родители или настойници.

Очаква се повечето изменения да влязат в сила до 1 април. Те започнаха да се обсъждат, след като делото на 10-годишната Мия Курихара получи широка гласност. През февруари момичето е намерено мъртво в банята на дома си в град Тиба, след като властите отказали да разгледат жалба на момичето за жестокото му малтретиране. Смята се, че най-вероятно баща й я е убил.

В Япония възпитанието се характеризира с вербални и психологически ефекти върху детето. Японските деца понякога се наричат едни от най-капризните, защото в повечето случаи родителите не им налагат строги забрани. Дисциплина, способност да учат и играят в екип и да се подчиняват на правилата им се преподава веднага щом влязат в училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай