Петък,

В Тайланд: Официална церемония за любовницата на краля

От: Стандарт -
A
A
A

Не минаха и няколко месеца, откакто Маха Ваджиралонгкорн или Рама Десети се ожени за бодигардката си, Негово величество кралят на Тайланд отново направи всичко, за да попадне по страниците на световните медии – на странна церемония той официално представи любовницата си, а съпругата му Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя през това време седеше до него и наблюдаваше случващото се, съобщава Монитор.

Преди няколко дни кралят на Тайланд навърши 67 години. Празникът се проведе в двореца му, където между другото той обяви Синеенат Вонгваджипакди (на 34 години) официално за своя Chao Khun Phra, което значи „благородна съпруга“. В интернет се върти видео, на което 33 години по-младата любовница на краля лежи в краката му, той пръска церемониална вода по нея, а съпругата му е в ролята на зрител. Церемонията е показана на живо по местната телевизия.

Преди три месеца Маха Ваджиралонгкорн беше коронясан официално за крал на Тайланд на пищна церемония в Големия дворец в Банкок. Кралят сам постави на главата си Великата корона на победата - кралска регалия, тежаща над седем килограма, изваяна от злато и инкрустирана със скъпоценни камъни. След като се короняса, кралят връчи кралски регалии на съпругата си Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя, която стана официално кралица. Преди това бе обявено, че Маха се е оженил за Сутхида, но не се уточняваше на коя дата е станало това. Сутхида е била стюардеса в авиокомпанията „Тай еъруейз“, преди да бъде назначена за командир на семейната охрана на краля с чин генерал.

Кралица Сутхида, която е на 40 години, е четвъртата съпруга на крал Маха Ваджиралонгкорн. Кралят има петима синове и две дъщери от предишни бракове.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички