Понеделник,

В Англия дават по 130 паунда при карантина

От: Мартина Суботинова -
В Англия дават по 130 паунда при карантина
A
A
A

Правителството на Обединеното кралство стартира нова програма за подпомагане на нископлатени работници, които не могат да работят след положителен тест за коронавирус, за да се ограничи разпространението на заразата.

Мярката влиза в сила от вторник в Северозападна Англия, където има висока честота на коронавируса. Тя се отнася до работниците с ниски доходи, които получават помощи и не са в състояние да работят от вкъщи.

Лицата, отговарящи на изискванията, ще получат 130 паунда за 10-дневния период на самоизолация.

Други членове на семейството и близки контакти, които трябва да се самоизолират за 14 дни, ще имат право на заплащане в размер на 182 паунда.

„Тази нова схема на плащане ще помогне на хората с ниски доходи и на тези, които не могат да работят от вкъщи, за да продължат да играят своята роля в националната борба срещу този вирус“, обяви министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

Помощите ще бъдат предоставени в рамките на 48 часа, след като лицето, отговарящо на изискванията, предостави необходимите доказателства.

По последни данни на националната статистика близо 5,5 милиона души в цялото Обединено кралство получават помощи, което е увеличение с 81 процента от март.

Въпреки това, някои местни кметове изразиха загрижеността си за това, че размерът на подкрепата не е достатъчен за работниците.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички