Ужасът в Индонезия. 34 загинали, 60 сринати сгради

Около 2000 души в Сулавеси напуснаха домовете си

Ужасът в Индонезия. 34 загинали, 60 сринати сгради | StandartNews.com

Жертвите в Индонезия продължават да се увеличават. За седмица страната бе сполетяна от трета, ужасна трагедия. След кошмара с падналия в Яванско море пътнически Боинг, в който загинаха 62-ма души и след калните свлачища, отнели живота на най-малко 11 души, Индонезия бе ударена и от мощен трус. Земетресение с магнитуд 6.2 по Рихтер взе жертви и срути сгради.

ВИЖ ОЩЕ: Три бебета на борда на падналия самолет

34 са до този момент жертвите. Около 600 души пострадаха. 60 сгради са разрушени, включително зданието с офиса на местния губернатор и хотел. Има и рухнала болница в Мамуджу, където под развалините може би се намират десетина души. Над 300 къщи и други сгради пък са били повредени от труса.

ВИЖ ОЩЕ: Най-големият кошмар за самолетите - Яванско море

Около 2000 души в Сулавеси са били принудени да напуснат домовете си.

ВИЖ ОЩЕ: Нова трагедия в Индонезия. Свлачище уби 11 души

След основния трус са последвали 26 вторични труса, допълва ТАСС.

Епицентърът на земетресението, продължило 7 секунди, е на 36 километра южно от окръг Мамуджу в провинция Южно Сулавеси. Дълбочината на труса беше 18 километра, посочва американският Геоложки институт, предаде Асошиейтед прес. Според индонезийски сеизмолози дълбочината е била още по-малка - 10 километра, добавя Ройтерс.

Трусът не е предизвикал цунами, но хората по крайбрежните райони са се изтеглили в зони с по-високо надморско равнище.

На три места земетресението е активирало нови свлачища. Главният път между окръзите Мамуджу и Маджене е блокиран от земна маса.

Вчера в района имаше земетресение с магнитуд 5,9.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай