Три бебета на борда на падналия самолет

За по-малко от минута самолетът е загубил над 3000 метра височина

Три бебета на борда на падналия самолет | StandartNews.com

И три бебета е имало на борда на падналия в Яванско море пътнически лайнер. Министърът на транспорта на Индонезия Буди Кария Сумади потвърди, че пътническият самолет на местната авикомпания "Шривиджая еър" е катастрофирал в Яванско море, предаде ТАСС. На борда имаше 62-ма души - 50 пътници и 12-членен екипаж, предаде Франс прес. Десет от пътниците са били деца, а три от тях - бебета.

ВИЖ ОЩЕ: Boeing 737-500 изчезна от радара, падна във водата

"Катастрофата е станала близо до остров Лаки", каза министърът.

ВИЖ ОЩЕ: Седем кораба издирват падналия самолет

За по-малко от минута самолетът е загубил над 3000 метра височина, съобщава сайтът за проследяване на полетите Flightradar24. Това се случило четири минути след излитането на самолета от летището в Джакарта. Полет SJ182 от Джакарта е летял към град Понтианак в провинция Западен Калимантан на остров Борнео (Калимантан).

Връзката със самолета е изгубена няколко минути след излитането му. Той е бил в добро състояние, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на авиокомпанията Джеферсън Ървин Джаувена. Той уточни, че полетът е бил забавен с 30 минути при отлитането заради силен дъжд.  

ВИЖ ОЩЕ: Няма чужденци в разбития самолет

Местни жители са намерили заплетен сноп кабели и проводници, за които се смята, че са част от липсващ самолет. Това се е случило, след като са чути две експлозии.

Индонезийският флот е установил координатите на самолета. В района са изпратени 7 кораба, съобщи представителят на флота Абдул Расийд, цитиран от Ройтерс.

Координатите са установени и са предадени на всички флотски кораби в района, каза Расийд пред журналисти.

В района на падането са открити останките от самолета, както и части от телата, предаде РИА Новости. Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на президента на Индонезия. "Уважаеми господин президент, моля, приемете моите искрени съболезнования за смъртта на пътници и членове на екипажа на самолета, който се е разбил край бреговете на Ява. Моля ви да предадете моите думи на съчувствие и подкрепа на семействата и приятелите на жертвите", се казва в изявлението на уебсайта на Кремъл.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, позовавайки на посолството ни в Джакарта, че не е имало чуждестранни граждани на изчезналия пътнически самолет, излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия.

Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Индонезия г-жа Рътно Марсуди във връзка с изчезналия пътнически самолет в страната.

„С тъга научих трагичната новина. В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с хората от приятелска Индонезия“, казва в писмото външният ни министър. Екатерина Захариева изразява съболезнованията си на опечалените семейства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай