Ужасно земетресение в Босна и Херцеговина, усетиха го в Скопие

5,7 по Рихтер разтърси страната, има жертви

Ужасно земетресение в Босна и Херцеговина, усетиха го в Скопие | StandartNews.com

Може да бъде изображение с на откритоУжасно земетресение удари Босна и Херцеговина, като трусът бе усетен на 400 км от епицентъра – чак в  Белград, Загреб и Скопие. Най-малко един човек е загинал, има ранени. Материалните щети са огромни, предаде БТА.

Трусът е станал през нощта. Според Европейския сеизмологичен център е бил със сила от 5,7 по Рихтер. Според българския Национален институт по геофизика, геодезия и география силата е била 6 по Рихтер. Епицентърът е бил на почти 38 км от град Требине, на 42 км югоизточно от Мостар и на 16 км източно от град Столац.

28-годишна жена е била тежко ранена в Столац от скала, паднала върху къщата й в резултат на труса, предаде БТА. Тя е починала в болницата в град Мостар. Сред ранените са и членове на семейството на жертвата.

Стени са рухнали в Столац, Любине и Мостар. По някои сгради има и пукнатини.

Предишното голямо земетресение на Балканите беше на 29 декември 2020 г. в Петриня близо до Загреб, като тогава загинаха 7 души, а стотици сгради бяха разрушени, припомнят агенциите. През март 2020 г. Загреб бе разтърсен от трус с магнитуд 5,3, който нанесе сериозни щети. През ноември 2019 г. над 50 души загинаха при трус в Албания с магнитуд 6,4, а хиляди хора останаха без дом тогава.  

През ноември 2019 г. над 50 души загинаха в Албания при земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер. Хиляди останаха без дом.

Може да бъде изображение с 2 души и улица

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай