Украинският посланик бесен на Путин. Разобличи лъжите

Според него е невъзможно “замразяване” или отлагане във времето на войната

Украинският посланик бесен на Путин. Разобличи лъжите | StandartNews.com

В путинския стил е да обвини Украйна за убийството на Дария Дугина. Това каза в студиото на “Здравей България” по NOVA Н.Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България. Той попита каква е ролята на Украйна в този атентат. “Да не забравяме, че Русия нападна Украйна без причина и води война с нея още от 2014 година, когато анексира Крим и влезе в Донбас”, каза Москаленко.

Той предупреди, че офанзивата срещу Украйна влияе на цяла Европа.

Москаленко цитира президента Зеленски и категорично каза, че мирни преговори с Русия са възможни само тогава, когато се оттеглят руските войски от украинска територия - включително Крим и Донбас. “Чак тогава ще можем да говорим за мирни преговори. Дотогава те няма да са възможни”, категоричен бе посланикът на Украйна у нас.

Според него е невъзможно “замразяване” или отлагане във времето на войната, защото “това ще бъде една почивка за тях за прегрупиране на сили и продължаване на своите захватнически и империалистически действия”.

Той призова Европа да осъзнае, че “страхове и рискове от ядрена заплаха съществуват”. По думите му отрече заплахата за употребата на ядрено оръжие да е блъф. “Как може да е блъф, след като руските войски завзеха Запорожката АЕЦ и обстрелват градове от нея”, каза Москаленко и допълни: “Освен това, те обстрелват и самата централа и после обвиняват украинските сили”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай