Учител в Перм чете лекция по време на кошмара

Това е разкрито от аудиозапис

Учител в Перм чете лекция по време на кошмара | StandartNews.com

Аудиозапис разкри, че преподавател в Пермския университет е продължил лекцията си по време на вчерашното нападение, при което първокурсник откри огън и уби няколко души. Преподавателят Олег Сиромятников е пренебрегнал извънредното положение и е продължил да преподава, разкри сайтът 59.RU.

На записа се чува, че майката на един от учениците влезе в класната стая с думите: „Извинете, моля, има спешна ситуация - мъж с оръжие, стрелба. Мисля, че трябва да затворим. " В отговор на това учителят отговоря „Затвори“ и продължи урока.След минута и половина на аудиозаписа се чува поредица от пляскания, подобни на звуците на изстрели.

През цялото това време учителят продължаваше да чете лекции. Това продължава дори и когато в медиите си социалните мрежи се появяват съобщения за зловещата атака. Аудиторията чете вече публикуваните в социалните мрежи съобщения за стрелеца и необходимостта да се барикадират под бюрата.

В отговор на всички предложения за блокиране на вратите с бюра той каза: „Не, добре, нека да се заемем сериозно, това е учение“. Учениците и един от родителите продължиха да разказват подробностите за случващото се, в отговор на което учителят зададе въпроса: „И какво от това?“

В друг запис професорът се чува да говори по телефона, вероятно с декана. След това телефонният събеседник каза, че службата за сигурност вече е напуснала, а учителят каза: „Продължете да работите. Чухте ли указанието на декана? Продължете урока си. "„Просто не привличайте внимание“, каза учителят на аудиторитята след телефонен разговор. „Четете по -малко клюки и други неща“, прави забележка той.

Самият Олег Сиромятников в разговор с журналист на 59.RU каза, че в тази ситуация е постъпил правилно, пише Petel.bg..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай