Убити и ранени при стрелба на младежки купон в САЩ

Убити и ранени при стрелба на младежки купон в САЩ | StandartNews.com

Хюстън. Двама души загинаха и двайсетина са ранени при престрелка по време на домашен купон в предградие на американския град Хюстън, щата Тексас.

Според данните ранените са между 16 и 22-ма, някои от тях са в критично състояние. Част от хората са пострадали при опит да избягат от стрелбата. Те са отведени в пет болници в района. Загиналите са един мъж и една жена.

До момента не е ясно какво е предизвикало престрелката, полицията издирва двама заподозрени, вероятно мъже.

По време на инцидента в къщата е имало между 60 и 100 души, повечето на възраст между 17 и 19 години. Те са празнували 18-я рожден ден на своя приятелка. На партито е имало и родители, полицията проверява, дали е бил сервиран алкохол.

Очевидец разказва, че към полунощ е видял човек, който се придвижва през къщата и стреля по хората. В паниката те се разбягали навън и започнали да тропат по вратите на съседните къщи с молба за помощ и да се обадят на 911. Някои от тях са скачали от втория етаж, за даа се спасят.

По думите на рожденичката брат й и негови приятели са претърсвали влизащите на партито. Двама души отказали да бъдат претърсени и си тръгнали, след което очевидно са прескочили оградата, за да влязат вътре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай