Убиха мъж, нападнал полицията в Бостън

Убиха мъж, нападнал полицията в Бостън | StandartNews.com

Мъж, който нападнал с нож полицай и агент на ФБР, е бил застрелян от органите на реда в Бостън. Това съобщи Асошиейтед прес и уточни, че той е бил под 24-часово наблюдение от службите за борба с тероризма.

Усама Рашим отказал да се подчини на нарежданията. Полицаите са го приканили да остави ножа си на земята и да вдигне ръцете във въздуха, съобщи началникът на бостънската полиция на нарочна пресконференция, цитиран от Франс прес.

Мъжът е застрелян пред аптека. Полицаите, които са изстреляли два куршума, обявиха, че са искали да го разпитат, а не да го арестуват.

Усама е бил убит с три куршума в гърба, докато чакал на спирката автобуса за работа, сочат показанията на брата на убития, които се различават с версията на полицията. "Говорил е със скъпия ми баща по време на спречкването с полицията, защото се е нуждаел от свидетел. Последните му думи са били "не мога да дишам", написа Ибрахим Рахим в социалната мрежа Фейсбук.

Американската полиция е застреляла 385 души през първите пет месеца на тази година, тоест повече от двама на ден. Това показва информация на "Вашингтон пост" от последните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай