Турция иска още 15 000 полицаи

Турция иска още 15 000 полицаи  | StandartNews.com

Турция иска да отвори още 15 хиляди щата за служители на реда. Управляващата партия внесе законопроект във Великото народно събрание за увеличаване на полицейския състав с още над 10 000 бройки, съобщава БГНЕС.

Гарантирането на националната сигурност в Турция се превръща в приоритет, след като в последните дни южната ни съседка претърпя кървав атентат. Вече втори ден германското консулство в Анкара затворено поради подозрения за още една готвена самоубийствена атака.

Междвременно, стана ясно, че директорът на полицията в провинция Ван Махмуд Карааслан ще оглави полицията в Анкара. Днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че "борбата с тероризма е по-важна от демокрацията, свободата и спазването на закона".

"За нас тези думи вече нямат абсолютно никаква стойност. Тези, които са на наша страна в борбата срещу тероризма са наши приятели. Следователно тези, които са от другата страна - наши врагове", каза Ердоган по време на среща с представители на местната власт в Анкара. Ердоган обеща да нанесе железен удар срещу тероризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай