Туркменският президент готов да купи Сенат Aurus

Автомобилът му бе демонстриран лично от премиера на Русия Дмитрий Медведев

Туркменският президент готов да купи Сенат Aurus | StandartNews.com

Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов се заинтересува от руския автомобил Aurus, който му бе демонстриран лично от премиера Дмитрий Медведев. Бердимухамедов изрази желание да закупи цяла серия от возилото, станало вече известно като „автомобила на Путин“.

Преди началото на първия Каспийски икономически форум държавният глава на Туркменистан се срещна с Медведев, който ръководи руската делегация на ворума. Заедно двамата разгледаха паркираната пред входа бяла лимузина Aurus.

Автомобилът се хареса на Бердимухамедов и той каза, че иска да си купи цяла серия от такива машини и е подал съответната оферта. В отговор Медведев благодари за високата оценка на руската разработка и потвърди, че офертата без съмнение вече е приета.

Aurus Senat в цвят "lustre white" ("искрящо бял“) е произведен миналия месец от Държавния научен център „НАМИ“, специално, за да бъде демонстриран на първия Каспийски икономически форум в Туркменистан. Тази версия е произведена за първи път и в един-единствен екземпляр.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай