Цяла Калифорния гори

Небето над Сан Франциско стана оранжево

Цяла Калифорния гори | StandartNews.com

Небето над Сан Франциско стана оранжево (сн. Туитър)

Близо 100 големи горски пожара са обхванали площ от 1 милион 375 хиляди хектара в американските щати Орегон, Калифорния и Вашингтон. Това съобщи Националният междуведомствен център за борба с пожарите, който е базиран в Айдахо, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм съобщи, че общата площ на пожарите в неговия щат тази година е достигнала рекордните за щата около 930 700 хектара.

Снимки от американски спътници, публикувани от НАСА, показват, че във вторник димът от пожарите е обхванал почти цялото западно крайбрежие на Съединените щати. Температурата на повърхността на места е превишавала 191 градуса по Целзий.

Междувременно небето над Сан Франциско стана оранжево (на снимката). Причина за странния му цвят са пожарите, които горят в щата Калифорния. Дори през деня се наложи шофьорите да използват фарове. Гъстата оранжева мъгла затрудни движението.

Тази година сезонът на пожарите в Калифорния започна по-рано и по всичко личи, че ще много тежък, коментират специалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай