Тръмп заговори за ужасяващ брой жертви в САЩ

Броят на заразените с коронавирус в страната превиши 300 хиляди

Тръмп заговори за ужасяващ брой жертви в САЩ | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп предупреди гражданите на САЩ да се приготвят за “ужасяващ” брой на смъртните случаи през следващите няколко дни. Броят на заразените с коронавирус в страната превиши 300 хиляди.

На брифинг в Белия Дом Тръмп заяви, че над 3000 военни медици са били изпратени в различни точки на страната да помагат за справяне с Covid-19. Президентът каза още, че пикът на пандемията в САЩ се очаква следващите няколко дни.

По-рано ръководителят на американските здравни органи генерал Джером Адамс заяви, че тази седмица ще е една от най-тъжните за голяма част от населението. Адамс сравни ситуацията с нападението на Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

В неделя общият брой на починалите следствие на вируса в САЩ бе 9458 - много повече от сумарния брой на жертвите от двете споменати нападения. Само в щата Ню Йорк, който е епицентър на пандемията, починалите са над 4100.

Здравните служители са под увеличаващ се натиск и отчаяно се нуждаят от апаратура. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо каза, че на много места основни консумативи ще се изчерпат до ден-два.

Междувременно стотици медици, изпратени от администрацията на Тръмп, започват да пристигат в Ню Йорк. Също там скоро врати се очаква да отвори огромна болница, ръководена от военните. В нея има около 2500 легла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай