Тръмп в атака! Може ли да спре войната?

Изказване на бившия президент привлече вниманието

Тръмп в атака! Може ли да спре войната? | StandartNews.com

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп мина в атака. Настъпи Джо Байдън и заяви, че би могъл да договори прекратяване на конфликта в Украйна за 24 часа.

"Ако аз бях президент, войната между Русия и Украйна никога нямаше да се случи. Но дори и сега, като президент, бих могъл да договоря прекратяване на тази ужасна война в рамките на 24 часа", цитира „Нюзуик“ думите на Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social.

Тръмп неведнъж е предупреждавал, че ситуацията в Украйна може да прерасне в трета световна война.По-рано, коментирайки действията на администрацията на сегашния президент на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна, Тръмп заяви, че конфликтът трябва да бъде прекратен със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че заради действията на САЩ конфликтът в Украйна може да доведе до световна война.

В четвъртък заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че американската администрация е готова да обмисли облекчаване на някои санкции срещу Русия в рамките на сериозни преговори за Украйна. В същото време тя подчерта, че САЩ искат Киев да си върне контрола над териториите, които са станали част от Русия или са под контрола на руските военни. Ръководителят на комисията по международни въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий контрира, че посланието на Нюланд е неприемливо за Москва, тъй като историческите решения не могат да бъдат заменяни с обещания за преразглеждане на ограниченията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай