Тръмп шокира! Какво дава на Путин

Поредно ексцентрично изказване на биншия президент

Тръмп шокира! Какво дава на Путин | StandartNews.com

Ако бях президент, в най-лошия случай щях да дам на Путин някои от рускоезичните райони на Украйна.

Това обяви бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп в интервю пред консервативната медия "Фокс Нюз". Любопитно е, че тази част от разговора на републиканеца с водещия Шон Ханити не бе излъчена, а за нея разбираме благодарение на "Дейли бийст", предаде Клуб Z.

"При Тръмп руснаците нищо не превзеха", похвали се в трето лице бившият държавен глава. "Той (Владимир Путин) разбираше, никога нямаше да го направи. Тук дори не говорим непременно за сключване на сделка. Можех и да преговарям. В най-лошия случай щях да сключа сделка да превземе нещо, знаете, има определени райони, които са рускоезични, честно казано, но можеше да се сключи сделка".

Доналд Тръмп отдавна настоява, че войната в Украйна никога нямаше да се случи, ако той все още беше президент, стигайки дотам да твърди, че "фалшифицираните избори" през 2020 г. (за които си обвинения е предоставил нула доказателства) са причината за непровокираната инвазия на Русия.

В интервюто пред Ханити Тръмп обвини американския президент Джо Байдън, че заради него руснаците се борят за "цялата енчилада".

Още в края на февруари 2022 г. Тръмп скандализира международната общност, като окачестви решението на Путин да обяви за независими сепаратистките райони ДНР и ЛНР като "гениално". До днес, когато е питан директно дали осъжда руската инвазия в Украйна (дори в "приятелски" разговори с Ханити), републиканецът шикалкави и единствено изтъква, че Русия не би дръзнала да атакува, ако той бе на власт. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай