Тръмп се нахвърли на Байдън, обвини го в тежко престъпление

Тръмп каза, че обискът в имението му във Флорида е "явна злоупотреба със закона"

Тръмп се нахвърли на Байдън, обвини го в тежко престъпление | StandartNews.com

В своята първа поява пред публика след обиска на ФБР в имението "Мар-а-Лаго", бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви Джо Байдън за "враг на държавата".

На митинг в Пенсилвания Тръмп заяви: "Както знаете тази седмица Джо Байдън дойде във Филаделфия, Пенсилвания, и изнесе най-злата, пълна с омраза и разделяща ни реч, произнасяна някога от американски президент. Той изкара злодеи 75 милиона граждани, нарече ги заплаха за демокрацията и врагове на държавата. Всички вие сте врагове на държавата. Той е враг на държавата".

Тръмп коментира, че обискът в имението му във Флорида, където бяха открити стотици секретни документи, е "явна злоупотреба със закона" и ще предизвика "отрицателна реакция, каквато никой никога не е виждал": "Срамният обиск и влизане с взлом в дома ми Мар-а-Лаго, е пародия на правосъдие, подигравка пред целия свят с американските закони, традиции и принципи. Целият свят наблюдаваше и бяха шокирани".

Митингът под надслов "Спасете Америка" е част от предизборната кампания за изборите за Конгрес през ноември, при които Демократическата партия може да изгуби контрол и върху Сената, и върху Долната камара на представителите.

От Министерството на правосъдието обявиха, че в имението на Тръмп са съхранявани 11 000 некласифицирани държавни документи собственост на Националния архив Сред тях 18 са с гриф "топ секретно", 53 са секретни, а 31 са с гриф "поверително". Агентите на ФБР откриха и десетки празни папки с гриф "секретно", което засили спекулациите, че са изгубени, унищожени или преместени класифицирани документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай