Неделя,

Тръмп: САЩ се възстановява най-бързо

От: Пламен Вълков -
Тръмп: САЩ се възстановява най-бързо
A
A
A

Икономиката на САЩ отбеляза най-малкото свиване и най-бързото възстановяване от коронавирусната пандемия в сравнение с останалите големи западни държави. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в Розовата градина на Белия дом. Той посочи, че САЩ са създали над 11 милиона работни места от месец май насам и подчерта, че потребителските разходи сега са 10 пъти по-високи, отколкото преди пандемията от Covid-19.

Освен това американският президент похвали данните за продажби на жилища, които вече се повишиха до техните максимуми от 2006 г., както и рекордно високите бизнес нагласи на строителите на жилища.

Коментирайки икономическия растеж и изборите, Тръмп заяви, че ако демократите поемат управлението на Белия дом, те ще въведат данъчно увеличение за 4 трилиона долара и ще "унищожат" икономиката.

Според него силният растеж на икономиката на САЩ през 2021 г. ще позволи на страната да се справи с големия федерален дълг.

Тръмп отбеляза, че САЩ тъкмо са се готвили да започнат да обмислят бавно погасяване на федералния дълг и на лихвите в размер на 27 трилиона долара, когато е стартирала пандемията Covid-19 и това е наложило отлагане на плановете. Той определи ситуацията с дълга като "много тревожна", но добави, че федералното правителство няма друг избор, освен да действа фискално и да влага пари в икономиката по време на кризата.

Президентът продължи да твърди, че икономическият растеж през 2021 г. ще бъде такъв, какъвто САЩ никога не са виждали досега.

Той също така заяви, че ще направи всичко, за да намали данъците. "Продължаваме да имаме ниски данъци. Демократите искат да увеличат четворно данъците заради тази тяхна глупост "Нова зелена сделка". Ние ще намалим данъците допълнително. Също така ще намалим данъците върху бизнеса и особено данъците за хората със средни доходи", обеща той.

Тръмп добави, че "винаги мисли за намаляване на данъците върху заплатите и скоро ще въведем данъчно намаление от 10% за средната класа".

Той продължи да атакува демократите, като каза, че "те никога няма да бъдат доволни, без значение какво получават, колко получават" и добави, че те "искат само спасителни средства и тук говорим за трилиони долари".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички