Събота,

Тръмп прочете присъдата на Украйна, заговори за световна война

От: Агенция Стандарт -
5103
Тръмп прочете присъдата на Украйна, заговори за световна война
A
A
A

Доналд Тръмп заяви в интервю пред Fox News, че Украйна може да бъде унищожена в рамките на година и половина, ако конфликтът не бъде разрешен.

Тръмп предположи, че украинската криза "може да не бъде разрешена преди изборите" за президент на САЩ през 2024 г., а политиката на администрацията на настоящия американски лидер Джо Байдън заплашва с "Трета световна война".

"Ако не бъде решен, мога да го направя в рамките на 24 часа с участието на Зеленски и Путин. Това биха били много прости преговори, но няма да разкривам същността им, защото няма да мога да се възползвам от тези преговори, те няма да проработят. Преди това още година и половина, много дълго време. Не мога да си представя какво може да се случи през това време. Изводът е, че войната трябва да спре, защото Украйна се унищожава", подчерта Тръмп, на което водещият отбеляза, че "нищо няма да остане" от страната.

Тръмп многократно е заявявал, че президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може да тласка човечеството към Трета световна война. Той твърди, че ако спечели президентските избори в САЩ, може да осигури уреждане на ситуацията в Украйна за един ден, но така и не уточни как точно възнамерява да постигне това, пише "Фокус".

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Тръмп обяви през ноември 2022 г., че се включва в битката за най-високия държавен пост в страната. Сегашният американски лидер Джо Байдън даде да се разбере, че разчита на преизбиране.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com