Тръмп предупреди: Възможни са „много лоши неща“

Над 93 милиона американци вече са гласували

Тръмп предупреди: Възможни са „много лоши неща“ | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че докато се преброяват гласовете на избирателите след изборите могат да се случат „много лоши неща“. Той заяви, че се опасява от безпорядъци след деня на вота – 3 ноември. Ако победителят не бъде определен бързо, може да настане хаос, заяви той по време на срещата си с избиратели в Пенсилвания - щатът, който е най-важен за кандидатите от всички колебаещи се райони.

По думите на президента, преброяването може да отнеме седмици, а през това време да се случат безпорядъци.

Той свърза предупреждението си с преброяването на гласовете по пощата. Републиканците, кандидат на които е Тръмп, се опитаха да не допуснат удължаване на срока за преброяване на гласовете в Пенсилвания, но не успяха. Така гласовете, получени по пощата, ще бъдат зачетени, дори да постъпят три дни след изборите.

Вече над 93 милиона американци са гласували, съобщи Reuters. Данните са близки до рекорда за последните 100 години.

Картата, публикувана на сайта U.S. Elections Project показва, че най-много са гласували в Калифорния - около 10,6 милиона, Тексас (почти 9,7 млн) и Флорида (8,7 млн).

По думите на социолога Бейвид Бекър, на вота се очаква да 150 млн. американци (около 240 млн. са регистрираните избиратели). Това означава, че на тези избори ще гласуват с 20 млн. повече в сравнение с 2016 година.

Повече американци са избрали да гласуват и по пощата, до тази вечер те са повече от 59 милиона. Раздадени за около 90 милиона бюлетини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай