Тръмп обяви война на вандалите

Той реагира часове след като протестиращи се опитаха да свалят статуя на бившия президент Андрю Джаксън близо до Белия дом

Тръмп обяви война на вандалите | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп повтори днес предупреждението си, че онези, които унищожават паметници върху федерална земя, ще бъдат арестувани и ги грози затвор, предаде Ройтерс.

Той реагира часове след като протестиращи се опитаха да свалят статуя на бившия президент Андрю Джаксън близо до Белия дом.

Тръмп отправи това предупреждение в Туитър на фона на нарастващия брой паметници, почитащи бунтовническата Конфедерация от епохата на Гражданската война в САЩ, станали мишена на демонстранти през седмиците на протести срещу расизма и полицейските практики, отбелязва БТА.

Американският президент написа в Туитър, че е разрешил на федералното правителство да арестува всички, които се занимават с вандализъм и разрушават паметници, статуи и друга федерална собственост в САЩ и да им се налага наказание до 10 години лишаване от свобода, съгласно закона за опазване на паметниците на ветерани, предаде ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай